Fra Hertels Papirlager til Hertels A/S

Ahrent Hertel

Næstveds sidste lokalt forankrede papirfirma Hertels Papirlager fejrer i 2014 sit 80 års jubilæum.

Firmaet blev stiftet i 1934 af Ahrent Theodor Hertel, født i Roskilde i 1885.

Via et Københavnsk papirfirma og en tid i boghandel i Hillerød blev Hertel afdelingsleder i Gyldendals boghandels afdeling i Næstved.


N2

Efter lukningen af denne afdeling startede Hertel sin egen papir engrosforretning i Købmagergade, og man flyttede senere til Farvergade. I 1948 døde Hertel, og hans sønner Knud og Ahrent overtog firmaet.

Frem til 1979 var familien Hertel aktiv i firmaet - til sidst via sønnen Ahrent Hertel. På grund af pladsmangel flyttede firmaet i 1972 til Erantisvej 50.

I efteråret 1978 kom Willy Bjarnø til Hertels Papirlager, og han købte firmaet den 1. januar 1979.


Næstved Udefra

Willy havde på samme tidspunkt også et firma, som importerede papirvarer fra Europa, og han lejede yderligere plads til dette firma på Erantisvej. Dette forretningsområde blev frasolgt i 1983. I 1991 blev det nye Hertels Papirlagers domicil opført på adressen Kuhlausvej 80 i Næstved.

Det nye Hertels med 650 m2 lager og 260 m2 kontor- og møbeludstilling var en nødvendighed for at kunne vise branchens nye vareområde og skabe forbedrede personale- og lagerforhold.

I 2012 valgte Willy Bjarnø at generationsskifte efter 35 år i papirbranchen, og derved solgte han Papir Industrien i Slagelse og Hertels Papirlager i Næstved.


IMG_5853

De to virksomheder blev den 1. januar 2013 overtaget af ægteparret Erika og Thomas Snor, hvor de blev forenet under fællesnavnet Hertels A/S.

Erika og Thomas Snor har i de sidste tyve år drevet isenkram-forretninger, og i Hertels A/S tager Thomas sig af den daglige drift, medens Erika har ansvaret for økonomi og personale.

Velkommen til det nye Hertels