Fra Papir-Industrien til Hertels A/S

Sl1

Hertels A/S - tidliger Papir-Industrien er Slagelses sidste lokalt forankrede papirfirma, og fejrer i år sit 80 års jubilæum.

Firmaet blev stiftet i 1933 af grosserer Fr. Jægerholt, som i 1942 solgte firmaet til A/S Schou & Co., hvis hovedkontor lå i København. Via opkøb var man i gang med at etablere en landsdækkende kæde af papirfirmaer, der bl.a. skulle sælge de papirvarer, som de Schou'ske fabrikker producerede.

I 1946 blev Iwan Bjarnø, som var udlært i Schou i København, udnævnt til forretningsfører for afdelingen i Slagelse.


Sl2

Han flyttede til byen og blev gift med Elsebeth Rossing.

Efter at have arbejdet for Schou-koncernen i 22 år købte Iwan Bjarnø firmaet i 1962.

Vækst nødvendiggjorde mere plads, og Papir-Industrien flyttede derfor fra Eriksgade i 1964 til nyopført fabrikshal på Industrivej 4 i Slagelse.

Gennem årene har yderligere vækst og større varesortiment gjort det nødvendigt at udbygge lager- og kontorfaciliteterne.

I dag råder Hertels A/S Slagelse over 1400 m2 lager samt 260 m2 kontor- og udstillingslokaler på adressen Industrivej 10 i Slagelse.


Sl3

Iwan Bjarnø, som døde i 1997, foretog sit generationsskifte i 1992, og den nye ledelse blev et team med Erik Hansen som forretningsfører og Willy Bjarnø som adm. direktør.

Willy Bjarnø er ældste søn af Iwan Bjarnø. Han er faguddannet inden for branchen og har bl.a. arbejdet i Schweiz og var ejer af Hertels Papirlager i Næstved.

I 2007 gik Erik Hansen på pension som 65 årig efter 40 års virke i firmaet, og Willy Bjarnø overtog ledelsen af Papir-Industrien.

I 2012 valgte Willy Bjarnø at generationsskifte efter 35 år i papirbranchen, og derved solgte han Papir-Industrien i Slagelse og Hertels Papirlager i Næstved.


IMG_5853

De to virksomheder blev den 1. januar 2013 overtaget af ægteparret Erika og Thomas Snor, hvor de blev forenet under fællesnavnet Hertels A/S.

Erika og Thomas Snor har i de sidste tyve år drevet isenkram forretninger, og i Hertels A/S tager Thomas sig af den daglige drift, medens Erika har ansvaret for økonomi og personale.

For at gøre virksomhederne mere strømlined, besluttede Erika og Thomas Snor at flytte fra Industrivej 10. Så den 31. marts 2014 slog Hertels dørene op til en helt ny butik på Merkurvej 4 i Slagelse, hvor der både handles med erhvervsdrivende og private. Samtidig blev administrationen og lager flyttet til afdelingen i Næstved.

Velkommen til det nye Hertels